Bandages voor je paard

Als je een paard hebt dan wil je misschien bandages paard aanschaffen. Er zijn verschillende soorten bandages in allerlei leuke kleurtjes en van verschillende merken verkrijgbaar. De verschillende soorten bandages die je voor je paard kan kopen zijn onderbandages, trainingsbandages, stalbandages en fleecebandages. In de meeste gevallen heeft een bandage net zoals andere soorten beschermen het doel om het been van je paard te beschermen en eventueel ook te ondersteunen. In veel gevallen kiest men ervoor om bandages voor de show te gebruiken. De bandages die je gebruikt tijdens het paardrijden beschermen namelijk het been niet optimaal.

Bandages om mee te paardrijden

Je kan paardrijden met werkbandages of fleecebandages. Werkbandages zijn vaak elastisch en dan is het belangrijk om onderbandages of onderlappen te gebruiken. Deze onderlappen zorgen voor een goede bescherming en ondersteuning. Als je gebruik maakt van fleecebandages dan is dit niet nodig. Stalbandages gebruik je voor op stal. Deze zijn gemaakt van katoen en worden gebruikt om zwellingen en stalbenen te voorkomen. Daarnaast zijn er ook nog speciale coolingbandages die je kan gebruiken bij oververhitting, stoten en verstuikingen. Je kan deze bandages niet gebruiken bij een bloedende of open wond. Een koelingbandage koelt voor enkele uren en is makkelijk in gebruik.

Het omdoen van bandages

Niet iedereen is even goed in bandageren. Het verkeerd omdoen van een bandage doet je paard meer kwaad dan goed. Tijdens het vouwen kan je namelijk al schade aanbrengen aan de pees van je paard. Daarnaast is het belangrijk dat een bandage niet te strak zit om een beknelling te voorkomen. Als een bandage te los wordt aangebracht dan kan deze losschieten tijdens het rijden waardoor je in een gevaarlijke situatie terecht kan komen. Voordat je zelf je paard bandageert is het belangrijk dat je oefent met iemand die ervaring heeft met bandageren. Op deze manier weet je zeker dat je de bandages bij je paard op de juiste manier aanbrengt en gebruik maakt van de voordelen die bandages bieden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *