Hondentraining

Als je een hond of een pub hebt gekregen dan is het verstandig om samen met deze viervoeter dier naar bijvoorbeeld Hondenschool Limburg te gaan. Want hier leer je nu net de zaken die belangrijk zijn voor je hond en voor jezelf. Hoe moet je bijvoorbeeld omgaan met het gedrag van je hond als je buiten aan het wandelen bent? Hoe wil je dat je hond reageert op bezoekers die bij je thuiskomen? Hoe kan je van je hond een goede kameraad maken die je door dik en dun steunt en onvoorwaardelijk naar je zal luisteren omdat het dier instinctief weet dat jij weet wat het beste is?

Lessen volgen

Hondentraining is echter meer dan alleen maar zorgen dat je hond sociaal wenselijk gedrag laat zien. Het is ook het stimuleren van je hond om verder te gaan dan vooraf mogelijk leek. Het versterkt enorm de band tussen je huisdier en jezelf omdat er veel gevraagd wordt van jullie onderliggende relatie. Ben je daadwerkelijk een goede leider en wil de hond voor jou werken en de dingen doen die je van hem vraagt? Is de hond alleen maar bezig met zijn positie te verwerven in jullie onderlinge contact en luistert hij daardoor minder? Allemaal zaken die aan het bod komen tijdens een training.

Uitdaging

Elk hond brengt zijn eigen karakter mee. Daarnaast kan je per ras aangeven wat elke hond graag wil. Door de juiste training kan je jouw viervoeter ook voldoende aandacht geven op dat gebied. Heeft je hond een groot jachtinstinct dan kan je met gerichte training je hond hierin stimuleren. Is je hond slimmer dan een ander ras dan kan je door moeilijke zoekopdrachten en het leren van het omgaan met hondenpuzzels dit gedrag en deze uitdaging voor je hond alleen maar versterken. Hoe meer tijd je op deze manier met je hond omgaat, hoe sterker de band wordt tussen je hond en jezelf. En een sterke band geeft dat je meer plezier hebt en je hond zich beter voelt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *